top of page

Referanser

Hvorfor bruke Clem Omsorg?
Kvinnelig kunde i rullestol på tur med Clem Omsorg

Vi mener vi merker en bedring i mor rundt «humør» og livsglede. Far er også veldig fornøyd med den hjelpen de nå får. Vi som pårørende føler at dette er ett initiativ som «beriker» våre foreldres livssituasjon og gir oss litt mer ro i hverdagen. 

Mette og Espen Mauseth Johnsen (datter og sønn)

Historien om Hans Peter

Hans Peter Braastad har levd sammen med sin Marie i nesten 70 år. Da Marie gikk bort i juli 2020 ble Hans Peter fort veldig ensom. Mange venner i hans alder er også gått bort. Vi så straks at far hadde behov for mer sosial kontakt og stimulering da han kjente på depresjon og fant lite glede ved livet etter å ha mistet sin Marie. 

Vi i familien kjente også på samvittigheten med ikke å strekke til med besøk og oppfølging. Da vi fikk høre om Clem Omsorg tok vi kontakt med Grethe for å høre om vi kunne få til et møte hvor far kunne bli kjent med Grethe for så å velge veien videre selv. Han kjente at dette var veldig hyggelig og sosialt og har benyttet denne tjenesten nå over 1/2 år. Clem Omsorg tar med far på tur og han får oppleve å kjøre på steder han har vært før. Han forteller mange historier rundt livet han har levd. De har vært på mange fine utflukter som gjerne ender i en hyggelig kaffekopp.

Hans Peter har fått mange hyggelig opplevelser sammen med Grethe og vi merker at han stråler opp når vi får referat fra turene. Dette letter også på vår samvittighet når vi ser at far har noen å snakke med utenom familien. 

 

Både far og vi er strålende fornøyde med tjenesten Clem Omsorg kan tilby. Vi får alltid også referat fra Clem Omsorg etter møtene som har vært og de er lette å samarbeide med. 

 

Vi kan absolutt anbefale Clem Omsorg til andre. 

 

Mvh. Randi Braastad (datter)

Mannlig kunde i rullestol på tur med Clem Omsorg

De har vært på mange fine utflukter som gjerne ender i en hyggelig kaffekopp. Vi merker at han stråler opp når vi får referat fra turene med Clem Omsorg.

Randi Braastad (datter)

Historien om Willy og Kirsten

Vi som skriver det her er sønn og datter av Willy og Kirsten Johnsen, de bor på Tongjordet på Gjøvik. Vi har brukt Clem Omsorg nå i nesten ett halvt år. Normalt gjør de ett besøk pr. uke eller litt mer, for å avlaste oss eller bidra til konkrete aktiviteter som våre foreldre trenger hjelp til. Mor (85 år) har vaskulær demens og er sterkt svekket fysisk og må ha hjelp til det meste, men er i perioder relativt «oppegående». Far (88 år) er i god form, men hører dårlig og trenger derfor litt lenger tid til å oppfatte hva det snakkes om og situasjoner i hverdagen. De har besøk fra hjemmesykepleien 4 ganger pr. dag.

 

Årsaken til at vi kontaktet Clem Omsorg var at vi føler vi ikke klarer hjelpe nok med å være til stede for våre foreldre. Vi er der flere ganger pr. uke, men når vi begge har jobb og familie er det begrenset med tid og overskudd til å være «gode nok». Hjemmesykepleien gjør også en utmerket jobb, men de har begrenset med tid til «omsorg» ut over hjelp til personlig stell. Det blir mer «teknisk hjelp» til det nødvendigste, og lite stimulering av mental og sosial helse. 

Clem omsorg hjelper mor og far med praktiske gjøremål. For eks. er de til stede slik at far kan reise på butikken eller gjøre andre ærend uten at han trenger være urolig for mor, når han er borte. Han trenger ikke stresse. Clem omsorg tar med mor ut på små ærend som handle gaver, tar en tur på CC eller hjelper til frisør så mor får klipt håret. De går også turer i nabolaget med mor slik at hun kommer seg ut.

Mor er dårlig til beins så rullestolen må brukes. Vi føler oss veldig trygge på at hun er i gode hender. De bidrar også til aktiviteter som holder mor litt i gang med at de for eksempel leser en bok eller fra aviser, eller rett og slett er der som en god samtalepartner om hverdagslivet eller gamle hendelser som mor har behov for å snakke om og bearbeide. Små, men for henne, store, saker i hverdagen som vi tror hjelper litt også rundt det kognitive for mor. Vi mener vi merker en bedring i mor rundt «humør» og livsglede. Far er også veldig fornøyd med den hjelpen de nå får.

 

Nå er «forholdet» etablert og det skjer ukentlig. Vi som pårørende føler at dette er ett initiativ som «beriker» våre foreldres livssituasjon og gir oss litt mer ro i hverdagen. Vi setter også veldig pris på at vi får korte rapporter om hva som skjer etter hvert besøk. Vi har derfor god dialog og Clem Omsorg som bidrar aktivt med forslag til aktiviteter eller spesiell oppfølging som de mener bidrar positivt i hverdagen.

 

De har også kompetanse på hjelpemidler som vi som pårørende ikke visste om, så bare små hint fra dem har satt i gang en mer aktiv prosess med ergoterapeuten i Gjøvik Kommune.

 

Dette er ett tilbud som er kommet for å bli, og gir ett viktig bidrag i tillegg til Hjemmesykepleien. 

bottom of page